Här på sidan kan du läsa om viltrehabilitering och Om mig.
Bara att bläddra dig ner till det du vill läsa om. 
VÄLKOMMEN

   Fjäcka, Dalbyn

   Ejhedens ekopark

VILTREHABILITERING

Jag jobbar ideellt med viltrehabilitering tillsammans med KFV Rättvik.

I första hand är det igelkottar och ekorrar jag rehabiliterar men assisterar även vid infångande av skadade/sjuka djur. Målet är att få bygga ut min anläggning för att kunna ta emot andra vilda djur som behöver lite hjälp innan de kan återföras till naturen.

För mig är det viktigt att djuren släpps tillbaka så snart som möjligt för att få leva det liv de ska och är födda till. Vilda djur ska hållas så kort tid som möjligt med rätt resurser. Får absolut inte bli sällskapsdjur.

OBS! Det är olagligt att hålla vilda djur längre än 48 timmar för en privatperson. Enbart godkänd viltrehabiliterare får i vissa fall hålla djuren längre.

 Djur under min vård 2016
Djur under min vård 2017
Djur under min vård 2018

Om mig

Jag heter Jessica Johansson och är från början från Västerås. Flyttade till Furudal/Östanvik i Dalarna, oktober 2005 med familjen och ett antal djur. Vi trivs jättebra här och har en liten gård med får, kaniner, hund och katter.

Utöver mitt nya intresse för vår kropp (via massagen) så är djuren mitt största intresse - vilket märks tämligen kvickt. Jag tycker också mycket om att återvinna material och använda det material som skapas av våra djur. Det var just så jag kom in på att spinna ull till garn. Skaffade får och tyckte det var slöseri att slänga ullen när vi klippte dem. (Man måste klippa får minst en gång/år pga djurskyddskäl).

Vartefter jag lärt känna folk i området så har jag halkat in på mer specifika områden som t ex viltrehabilitering. Det är väldigt spännande och intressant och man lär sig något varje dag man hanterar dessa underbara varelser. Å den glädjen som finns när man kan släppa tillbaka dem i det fria - helt underbart. Glöm inte att det är olagligt att hålla vilda djur längre än 48 timmar som privatperson.


© Copyright By Jess